Biciklizés Fertőrákosra madárlessel és lepkefogással


Esemény részletek


A program a Tornácos Háztól indul, a Fertő tavat nyugati oldalról kerüljük biciklivel. A Tornácos Házban van lehetőség biciklit bérelni. A célunk az újonnan kialakított interaktív fertőrákosi Kőfejtő bemutatóhelye. Útközben rétek mentén haladunk el, felmegyünk a Fertőbozon található Gloriett kilátóhoz. Utunk 18,7 km. Balfon megkóstoljuk az érdekes felejthetetlen ízű ásványvizet. Ezután van egy kis emelkedő, amit ha esetleg nem bírna a „csipet csapat”, akkor sétálva haladunk felfelé – miközben a Fertő tóra nézünk rá. Igazi mediterrán hangulatú szőlős domboldalaival. Áthaladunk majd egy tölgyesen is, ami némi magyarázatra szorul. Mikor beérünk Fertőrákosra, megállunk a Pellengér mellett is, ami egyedülálló hazánkban. Egész utunk során figyelünk bogárra, lepkére esetleg madárra. A programnak vannak kötött pontjai, de igazából spontán. Meglátjuk, mit hoz elénk a természet. A Kőfejtő – Témaparkban tanulunk a földtörténeti korokról, ami e tájat alakította, természeti befolyásoltságát illetve az emberi behatások következményeit. Itt szépen rálátunk a Fertőre, de egészen másképp. (kb. 1 órás) Ezután visszatekerünk Hegykőre.

Családoknak ajánlom a programot, akik nem bánják, ha gyakrabban állunk meg, mert “ott egy madár vagy ott egy bogár”:):):)

Találkozóhely: Hegykő, Tornácos Ház mögötti parkoló

Cél: Fertőrákos, Kőfejtő- Témapark bemutatóhely

Út hossza: kb. 18,7 km

Program időpontja: 2020. július 25. szombat

Indulás: 9:00

Időtartama: kb. 5 óra

Program módja: biciklizés

Maximum résztvevők száma: összesen 25 fő (Szabad helyekről érdeklődjön az elérhetőségeken.)

Program díja:

·        Ha más is jelentkezik a programra és megvan legalább a minimumdíj

 4000 Ft / felnőtt, 3000 Ft/ gyerek

·        Ha csak Önök lesznek a résztvevők:

min. díj: 30.000 Ft (max. 6 óra) 

 

Tudnivalók:

Az ár nem tartalmazza a Kőfejtő belépőjét (családi jegy: 4000 Ft), amit helyben lehet rendezni a kasszánál.

A program közben tartunk – igény szerint – egy kis uzsonna szünetet (max. fél óra). A szendvicset mindenki maga hozza. Ha viszont meleg ételt szeretnének enni, van étterem a Kőfejtő mellett, de csak előzetes rendeléssel javaslom az ebédet. Különben rengeteg idő elmegy.

Előzetes jelentkezés feltétlen szükséges!