Egyéb

Interjú az m1 “Ma délelőtt” című műsorában

Kedves Fertő-táj túrázók!

Talán páran közületek láttátok a felvételt amit  a mai napon (2018.07.22. 10:30-kor) adtak le az M1-en! De most szeretném elmondani Nektek, hogy is éltem ezt meg. Mert azért valljuk be, nem mindennap készítenek az emberrel interjút….

Tegnap amikor épphogy készültünk elindulni a “Fertő-táj túrázokkal” a “Szolárhajózás a Fertőre lovaskocsival” c. programomra;  megcsörrent a telefonom. Máskor is szokott, de ez most nem egy programra bejelentkező volt, hogy hanem egy hölgy; mint mondta az M1-től – először nem is értettem pontosan mit szeretne, mert már benne voltam a “túra-kezdeti-hevületben”, hogy nem is igazán foglalkoztam a dologgal, és kértem türelmét, hogy majd két óra múlva visszahívom. Kedves volt, megértette, ha ‘Diánál túra van akkor túra van’. Pont.

Amikor már lenyugodtam a szolárhajós-lovaskocsikázós program után- mert annyira tuti volt, hogy tényleg….:)

– visszahívtam.

Hát amikor mondta, hogy látta a interneten a “Lovaskocsikázás az Esterházy kastélytól” c. programot, így gondolták az m1-en, hogy ez érdekes lehet a nézőknek, és külön szeretnék az új programlehetőségekre felhívni a figyelmet.

Azt hittem elájulok, hihetetlen jó érzés volt, hogy a média ennyire figyel! Tudjátok- ez volt az első hogy a FERTŐ-TÁJ TÚRA nevében, a saját nevemben beszélhettem.

Megbeszéltük az MTVA Soproni Kirendeltségű kollégáival a találkozót, jöttek  – nagy örömömre- erre az alkalomra is, – kicsik és nagyok egyaránt!

A Baba nevű ló, csak úgy vágtatott a szélben, hogy odaérjünk időre a Hansági -főcsatornához! Az ÉLŐ közvetítés előtt két -három perccel értünk oda!

Az utolsó méterek vágtájában Babának beígértem egy kiló almát: “Fuss Baba fuss!!!Gyerünk! Kapsz egy kiló almát csak fuss!!!” És ő vágtatott amennyire csak tudott. Nagyon izgi volt!Mindenki kapaszkodott! 🙂

Az ösztönzés hatásos volt, mert Baba úgy megtáltosodott, hogy az még talán két ló is megirigyelte volna!

Hirtelen megálltunk- el tudom képzelni Baba gondolatait:”eddig hajtottak most meg stop, mire ez a nagy felhajtás!” De igazából ez még nem is volt akkor gondolatomban, mert Lenke -a riporter- figyelmeztetett hogy 1 perc…majd 5 másodperc…a szívem a torkomban dobogott! (Ezt szerintem senki nem tagadhatja, hogy így érez… És mint a fellépéseknél, amikor már “megvagy” akkor már minden gördülékenyen megy.)

És akkor ÉLŐben indult! A felvétel elején megzavart, hogy nem is tudtam hova nézzek- ez volt első percem zavartságának oka.Nem magyarázkodás, tény. A kamerás és a riporternő is mutogatott, amit elsőre szerintem senki fia borja nem tudott értelmezni- vicces volt így utólag ha rágondolok:):):)

Az interjú megvolt, igyekeztem mindenről röviden tömören beszélni.- ami nekem- higgyétek el- kihívás volt!:)

Íme az interjú 8 perc 40 másodperctől van:

https://www.mediaklikk.hu/video/ma-delelott-2018-07-22-i-adas-3/

Összeségébenvéve annyi mindent mondtam volna még, a szlogent elmondtam volna, csak pont akkor kaptam a következő kérdést….de talán így is eljutott az emberekhez az üzenet: gyertek, gyertek mert ez egy csodás hely!

Képek hamarosan!:)

Hálát érzek és örömet!

SoliDeoGloria

Szeretettel: Dia

Íme pár fotó

Fotó: Auxner Péter