Egyéb

Lovaskocsikázás Lászlómajorba

Ezt a programomat nagyon szívesen ajánlom mindenkinek, mert az egyik legösszetettebb programom! Ebben tényleg megismerheted a Fertő-tájat a legtöbb oldalról:

  • természet
  • kultúra,
  • történelem,
  • kulináris élvezetek
  • 100% garantált élmény,
  • lovaskocsizás

Az utunk Hegykőről indul egészen a Fertő-Hanság Nemzeti Parkig, azon belül is bemutatómajorságáig Lászlómajorig. Itt egy kultúrtörténeti kiállítás fogad minket, amin keresztül jobban megismerjük a régmúlt és nem olyan régmúlt idők tájhasználatát ( nádaratás, halászat,állattartás stb.). Itt arról mesélek, ami nincs fenn a táblákon kiírva, többnyire saját élményekkel és kutatási eredményekkel igyekszem megtűzdelni a kiállítás “élettelen” tárgyait. Mert valljuk be őszintén, hacsak nem állsz neki elolvasni ami kb pár óra…nem tudsz meg a tájhasználatról semmit.

A lovaskocsis utunk során végig távcsövezünk, figyeljük az éppen felbukkanó őzeket, nyulakat, madarakat, szitáló vércséket, legelésző szürkemarhagulyát és még sok mást! Az út közben pedig igyekszem megosztani a legizgalmasabb érdekességeket a Fertő-tájról és a Hanságról:)

A kóstoló Lászlómajorban, “terülj-terülj asztalkám” módra szépen megterítve vár minket, csakis kizárólag helyi termelők termékeiből! A lényege az, hogy minden ízében is megismerjétek a tájat!Az ízletes sajtjai, borain keresztül a szörpjein, lekvárjain át, a friss zöldségeit, és bio nemzeti parki szürkemarha- és bivaly szalámiait! Természetesen a ételallergiában szenvedőknek is mindig készülök, de ezt tudnom kell előre! Illetve aki vegetáriánus is megtalálják a kedvükre valót!

Többet nem rulhatok el…;) gyertek el és hozzátok el barátaitokat, gyerkőceiteket- velük akár lepkét is fogunk- unokáitokat!

Szerintem tök jó ez a  program!

A programról részletesebben itt olvashattok még, vagy egyszerűen csak hívjatok fel! 🙂

Szeretettel: Dia

“A természet nem ismer határokat!”

Pár fotó a programról: