Lovaskocsikázás madárlessel – Tízforrás Fesztivál és a Nyitott Porták kísérő programja

Rendhagyó lovaskocsis program során ismerkedünk meg a Fertő -táj természeti, történelmi és kulináris értékeivel, úgy hogy mindeközben madarászkodunk, meglátogatunk pár “NYITOTT PORTÁT”, akik a természet ihlette termékeiket kínálják.

Részletesebben a programról:

Ezen a júliusi hétvégén összefonódik Hegykő Önkormányzat által szervezett Tízforrás Fesztivál; illetve az Alpokalja – Fertő -táj Vidékfejlesztési Egyesület által szervezett Nyitott Porták rendezvénye. Mindkét szervezőnek egy a célja, megmutassa mindenkinek, hogy milyen csodálatos értékekkel rendelkezik otthonunk, a Fertő-táj.

Ennek örömére vállalom fel a közvetítő szerepet, hogy összekössem az idelátogató érdeklődőt a természet – történelem – helyi termékek “vonalán“. Hiszen ezek a helyi termékek Védjegyes termékek, amelyek helyben készülnek, a legminőségibb helyi alapanyagokból! Megvásárlásával nem csak a helyi embereket támogatjuk, hanem környezettudatosak is vagyunk. Hiszen összetevőiket nem kellett több ezer kilométerről szállítani!

Lovaskocsinkat a hegykői Tornácos Háztól indítjuk, mindez előtt megtapasztalhatjuk a Tornácos Ház Vendégszeretetét, hiszen a Tornácos Ház is kinyitja “portáját”.

Túravezetésem során a természet adja önmagát és megmutatja színpompás madarát a gyurgyalagot, bekukkantást nyerünk egy pillanatra a történelembe és folytatjuk utunkat érintve az 1Csepp Pálinka Házat, a fertőszéplaki Műhelyt – amit Edo és RenKa álmodott meg. Ezután megnézünk a “fecskékben gazdag” Széplaki Lovasudvart, innen tovább haladunk a sarródi Rozália Vendégházba, ahol több kézműves vár minket termékeivel.

Utunk közben madarászkodunk és arról hallunk mi minden formálta ennyire változatossá ezt a vidéket, avagy miért viseli máig is méltán a Világöröksége címet.

A lovaskocsi MENETRENDSZERŰEN két kis – kört és egy NAGY kört megy. Így mindenki tetszésének megfelelően válthatja meg “lovaskocsi – jegyét”.

Az előzetes jelentkezések láttán tudjuk egyik vagy másik “vonalat” elindítani. Mivel a lovaskocsi kapacitása véges, így minden kör max. 8 fővel számol.

Lásd a lovaskocsi útját itt alul az ábrán:

Tornácos Háztól indulás: 12:00 Visszaérkezés: legkésőbb 18:00 órakor.

A menetrend értelmezése:

Jelentkezhettek a “C” csoportba: Ezzel a csapattal végig járjuk az összes helyszínt.

Kapacitás max. 8 -10 fő Minden helyszínen 20 percet töltünk el, ez alól kivétel a sarródi Rozália Vendégház, ahol max 1 órát leszünk. (Meglátjuk a csapat igényét és ahhoz igazodunk:) A lényeg, hogy a lovaskocsi 18:00 órakor érjen vissza Hegykőre.

Ha valaki csak odaútra kéri meg jegyét az is lehetséges. Lásd árakat lejjebb.

“A” csapat a kiskört vállalja: Hegykő (Tornácos) – Fertőszéplak (Műhelyig). Tehát aki szeretne több mindent hallani a lekvárok és szörpök készítésének rejtelmeibe, azoknak ezt a kört ajánlom.

Az ” A” csapat miután leszállt, a “B” csapat felszáll. A fertőszéplaki Műhelynél ez a csapat 14:00 órakor száll fel! A B kiskört azoknak ajánlom, akik szeretnének eljönni egy kis vásárba, ennek a sarródi Rozália Vendégház ad helyet. Ezzel a csapattal itt Sarródon max 1 órát tudunk elölteni, és miután 17:00 órakor leszállunk, az “A” csapat felszáll.

Információk:

A lovaskocsi egyedül az 1Csepp Pálinka Háznál várakozik illetve a sarródi Rozália Vendégháznál. A többi programpontban madarászkodunk. Fertőszéplakon egy csapat váltás lesz és indulunk is tovább.

VISZONT! Ha csak a “C” csapat lovaskocsis vonalra van igény, akkor sincs semmi gond, a lovaskocsi így is – úgy is megjárja ezt a vonalat. A program csak előzetes jelentkezéssel lehetséges! A lovaskocsi kapacitása max. 16 felnőtt (átl. testsúlyú) .

Programdíj:

“C” útvonal (egésznapos): 5500 Ft/ felnőtt 3500 Ft/ gyerek (6-14 éves)

“A” illetve a “B” útvonal: 3500 Ft/ felnőtt 2000 Ft/ gyerek (6-14 éves)

Kedvezményekről emailen kérj ajánlatot.

Előzetes jelentkezés emailen:

tislerdiana@gmail.com

A helyek lefoglalása a programdíj előzetes befizetésével történik. (Ez azért fontos, mert a helyszínen túl sok időt venne el a számla megírása, és ezzel nem akarjuk a programot terhelni. Köszönöm a megértést.