Madárles pirkadatkor Mekszikópusztán

„Aki korán kel, madarat lel!” Ezt minden évszakban elmondhatjuk.

Mindegy milyen az idő, a madarak itt vannak.Csak mindig „mások”.Tavasztól őszig, azokat a madarakat figyelhetjük meg, akik itt fészkelnek és felnevelik fiókáikat.Ősztől pedig különleges vándormadarakat Skandináviából illetve Szibériából.A Fertő-táj híres madárvilágáról: Európában kb. 450 madárfajból 350 madárfajt figyelhetünk meg egész évben!!!

Táplálkoznak, pihennek… vagy tavasszal vezetik kis fiókáikat.Mindig látni valamit a Fertő-tájon.Még télen sincs nyugalom, hiszen a téli vándorok nálunk telelnek.

Amikor még kellemes az idő, és épp hogy csak felkel a nap; madarászkodni indulunk a Fertő menti szikes tavakhoz! Nyáron láthatjuk a nemrég kikelt fiókákat: például az aprócska gulipán picit felfelé görbülő csőrét, és megtapasztalhatjuk, hogy  miként tömörülnek óvodába a nyári ludak!Madárlesünk során látunk  ürgéket, – tavasztól nyár végéig-, amint legelésző rackajuhok mellett ki-kikandikálnak kuckójukból!

Tapasztalatból mondjuk:megéri „kikászálódni” az ágyból korán reggel, mert tanúi lehetünk annak,miként ébredezik a természet!

Hát gyere el és láss csodát, hogy a „puszta” nem is pusztaság, hanem teli van zsibongó élettel!

Előjelentkezés feltétlen szükséges!A túrára javasolt nyáron naptejet, illetve kalapot hozni!A túrára biztosítok kiváló minőségű KOWA távcsöveket!De ha valakinek van saját távcsöve-és szeretné- inkább azt használni, akkor hozza magával! Ajánlott az időjárásnak megfelelően felöltözni. Erről közvetlenül érdeklődhet tőlem:)

Találkozóhely:
Sarród, Kócsagvár, Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság

Időpontok: 

2022. áprilistól egészen augusztusig

általában 6:00 / 7:00 órakor 

A program kezdés időpontját a nap felkeltéhez igazítjuk, vagy ha zárt csoportról van szó – megbeszéltek szerint indulhatunk! Egyéb időpont egyeztetése telefonon vagy emailben!

Találkozó időpontja – ha zártkörű a program- megbeszélés kérdése!

Program időtartama: 2 óra
Részvételi díj: (magyarul)

4000 Ft/felnőtt
2000 Ft/gyerek (6-14 éves korig) ill. nyugdíjas (igazolvány felmutatásával)

Német nyelvű túravezetés díját itt találod – katt!

Minimum programdíj: 12.000 Ft

Kedvezményekről itt: https://fertotajtura.hu/hu/kedvezmenyek/ 

A programokra előzetes telefonos jelentkezés feltétlen szükséges!Legalább a programkezdés előtti nap 18:00 óráig!