Túzok madár nászát láttad-e már?

Túzok madár nászát láttad-e már?”

A túzok (Otis tarda), Európa legnagyobb testű repülőképes madara.2014-ben az “Év madara” címet is megkapta.
E nemes madarunkat divathóbort miatt majdnem teljesen kipusztítottuk.Ugyanis ki ilyen tollat hordott kalapjában, annak az nagy rang volt.
Így ír róla Herman Ottó:
“Régentén ezeket a seregeket fogták körül, ólmos eső idején szilaj lovon a csikósok és beterelték valami állásba. Nagy vásár volt ilyenkor és a legények kalapja ugyancsak kivirított a sok, ékes túzoktolltól, a melyet még régi idők földesura is büszkén viselt a csalmáján, süvegén.”

Szerencsére a természetvédők időbeni reagálására, védetté nyilvánították e fajt.
E nemes madár nászát: “dürgésnek” nevezzük.Az élmény leírhatatlan, a túzok kakasok “szappanbuborék” formába változnak át, csak azért hogy tetszelegjenek a túzok tyúkoknak!:)
Ez a programunk összeköthető a Bird Experience egész hetes programmal, amelyet az osztrák Neusiedler See-Seewinkel National Park szervez.Kiállytásokkal egyéb előadásokkal.Igény szerint tolmácsként is szolgálatba lép túravezetőnk.Kérjük jelezze ezen igényét!

Találkozóhely: Pamhagen- Határátkelőhely magyar oldalán 
Időpont: 10:00
Következő program időpontok: 2019.áprilisában 🙂

Program időtartama: 3 óra 

Program díja:

4500 Ft/felnőtt
2500 Ft/gyerek/nyugdíjas(kártya felmutatásával)

Minimum programdíj:  15.000 Ft

Megjegyzés:Kisbuszos(8 fő) személyszállítás megbeszélés kérdése.Igény szerint megszervezzük.Ennek plusz költségei vannak. (Erre ajánlatot csak akkor tudunk adni, ha van igény rá.)