Madarak

Túzokok délceg járása

A hétvégén volt szerencsém egy nagyon kedves és vidám csapattal megélni, ahogy a túzokok előkészülnek a nagy “szerelmi táncra”. Egyenlőre “csak” terepszemlét tartottak a kakasok és a tyúkok, de ettől is teljesen elájultunk! A tyúkok nyaka csak úgy nyújtózott ki a magas fűből, lesték ki a legszebb kakas a vidéken. Magyarán “lesben ültek” 😀 Ismerős lányok?Minden megfigyelésen alapszik, ugyebár!)

A négy tagú csapat érdeklődve figyelte, ahogy “zsizsegett” a természet! Nem csak túzokot, de nyulakat, fácánokat, ragadozómadarakat láttunk!

Hiszek abban, hogy csakis nyitott szívvel érkezőknek nyitja meg magát a természet! Csak akkor mutatja meg a természet féltve őrzött csodáját, alázatosságát!

Olyan áldottak voltunk – én így fogalmazom meg, mert olyan volt hogy “huu nagyon…” – egyszer csak egy csapatnyi túzok körülbelül 16 madár repült felénk…

Leírhatatlan az, amikor egy csapatnyi túzok repül nem messze tőled, úgy hogy tudod Európa legnagyobb repülőképes madara, amelynek kakasai egy méter magasak és a akár 18 kilót is nyomnak!! És ebből egyszerre 16  egyed! A földön is voltak páran.

Keringültek, gondolkodtak: “vajon hol szálljunk le..?” Talán ismerős az érzés, akkor amikor a városban keressük a parkolóhelyet és vacillálunk, hogy hol van a legjobb hely.

Igaz amikor ez  a csapatnyi túzok felénk repült, nem igazán ez járt a fejünkben…. csak ott álltunk távcsővel a kezünkben, és tátott szájjal, ujjongó szívvel lelkendeztünk ott az út szélén! 🙂

Ez az élmény szívünkben marad, szerencse talán, hogy nem tudtuk lefotózni – ha nem haragszotok, hogy ezt mondom – de így marad meg a természet bája, érintetlensége.. hogy az a pillanat csak a miénk… ők ott és mi csak figyelünk…

Köszönöm kedves Andrea (nagyi), hogy elhoztad a családodat és fontosnak tartottad azt, hogy együtt legyetek és együtt megélhessétek a természet szépségét! És azt a felejthetetlen aranyos program-rendelő emailedet! Nem fogom elfelejteni!

Nagyon örültem, hogy Veletek együtt ezt megélhettem! Köszönöm a képeket! Máskor is látlak benneteket sok- sok szeretettel:)

Aki pedig még nem volt, azt hívogatom és várom még ebben a hónapban, mert aztán “ledürrögnek” és akkor már “csak” kotlás van és senki nem jár délcegen, mert beérett a túzok-szerelem” 🙂

Következő program: 2018. április 14. 10:00

Áprilisban minden szombaton!

Szép napot mindannyiotoknak!  Dia

  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük